SPA interior – intretinere cu clor?

Clorul este printre cele mai cunoscute otravuri, prin urmare, are efecte adverse asupra organismului nostru daca este folosit pentru intretinere spa / minipiscina.

Apa clorinata a fost asociata cu situatiile de agravare a unor boli respiratorii precum astmul.

Clorul din apa tratata usuca tenul si parul avand un miros neplacut.

Potrivit Consiliului American pentru Calitatea Me­diului, „riscul de cancer în cazul persoanelor care con­sumă apă cu clor este cu 93% mai mare decât în cazul persoanelor care consumă apă fară clor”.

Doctor Robert Carlson de la Universitatea Minnesota a afirmat, în urma cercetărilor efectuate, că «problema clorului este similară poluării aerului », şi « cel mai aprig ucigaş al timpurilor moderne este clorul ».

Una dintre cele mai şocante descoperiri ale cercetă­torului citat este că două treimi din expunerea periculoasă la clor se datorează inhalării aburilor şi absorbţiei la nivelul pielii în timpul hidromasajului. Apa calda deschide porii şi permite accelerarea absorbţiei clorului şi a altor chimicale din apă. Aburul pe care îl inhalăm în timpul sedintei de hidromasaj poate conţine de 50 de ori mai mult clor decât apa de la robinet, deoarece clorul se evaporă mult mai rapid şi la o temperatură mult mai scăzută decât apa. In­halarea este un mijloc mult mai periculos, deoarece clo­rul trece direct în sânge. Inhalarea clorului este una din cauzele astmului bronşic şi a bronşitei, în mod special la copii, boli a căror frecvenţă a crescut cu 300% în ultimii 20 de ani. Clorul din apa  produce şi efect cosme­tic negativ, scăzând hidratarea şi elasticitatea pielii şi a părului

Tratarea cu clor a cazilor cu hidromasaj are un dezavantaj major pentru ca se formeaza compusi secundari toxici (cum e cloroformul) incriminati inclusiv pentru efecte cancerigene.

Clorinarea apei se foloseste pentru ca este cea mai ieftina metoda si nu pentru ca este cea mai buna.

V-ati intrebat vreodata de ce mor pestii intr-un acvariu cu apa bogata in clor?

Exista o multitudine de reale si documentate ingrijorari  privind tratarea cu clor a apei.

Cand clorul este adaugat in apa aceasta in combinatie cu alti compusi naturali din apa formeaza Trihalometanii sau THMs.

Aceste produse derivate din clor genereaza in organism eliberarea radicalilor liberi cauzand distrugeri ale celulelor si are un potential cancerigen major.

Un factor comun pentru femeile cu cancer la san este ca toate au un nivel cu 50 -60% mai mare de produs derivat al clorinarii THMs in tesuturile lor decat cele fara cancer.

Corpul absoarbe mai mult prin pori si mai ales prin plamani in timpul unei sedinte de hidromasaj intr-un SPA interior si este ca si cum ati fi  baut un pahar mare de apa bogat in clor.

Clorul se poate pune la inceput pentru dezinfectarea cazii si se asteapata ca acesta sa se elimine inainte de a intra in cada cu hidromasaj.